Laatste nieuws

Vogeldiefstal

30-3-2021

In de nacht van 29 op 30 maart zijn de volgende vogels gestolen bij Peer Rombouts in Steensel:

Mutatie spreeuwen en splitten Mutatie merelsZanglijsters/satinetGrote lijsters

En diverse andere vogels!

Zelfs 5 ROZE SPREEUWEN!!!

De meeste vogels hadden de ringnummers CF99 en BEC395 aan!!!

Hartelozer kan het niet!!! Vogels met jongen, nesten en eieren, oudervogels bruut weggehaald!!

Nieuws van de NBvV

15-03-2021

Inmiddels is het duidelijk dat er een fout is gemaakt met de lidmaatschapskaarten die altijd bij het maandblad van maart worden gevoegd. De drukker die Onze Vogels verzend heeft de kaarten niet voorzien van afdeling en kweeknummer.

De NBvV heeft contact opgenomen met de drukker en deze fout zal hersteld worden:

In de maand april ontvangt een IEDER die lid is van de NBvV een “Onze Vogels” met een compleet en correct lidmaatschapbewijs.

Daar waar meerdere leden van een gezin op een adres lid zijn en waar normaliter 1 exemplaar (door afzien meerdere exemplaren) door de bus valt, zal dus eenmalig voor elk lid op dat adres voor ieder lid een exemplaar van Onze Vogels komen. Dit geldt alleen in de maand dat de lidmaatschap bewijzen worden verspreid.

Met excuses van de drukker, die uiteraard e.e.a. op eigen kosten hersteld.

Advertenties verwijderd

9-3-2021

Recentelijk hebben we de advertenties die ouder waren dan een maand verwijderd. U kunt natuurlijk uw advertentie weer gewoon opgeven als deze nog te koop is, of als u nog iets zoekt.

Contributiebetalingen

2-3-2021

Helaas moeten we constateren dat er nog een flink aantal leden hun contributie voor dit jaar niet hebben voldaan. Het bestuur doet een dringende oproep aan diegene om de contributie zo snel mogelijk over te maken op onze bankrekening. We hebben als vereniging de afdracht van uw contributie al moeten voldoen aan de bond, en de overige kosten lopen ook gewoon door, zonder dat we daar nauwelijks inkomsten tegenover hebben staan. Door het niet doorgaan van de TT en clubavonden lopen we veel inkomsten mis, dus is het belangrijk dat de contributie zo snel mogelijk wordt voldaan!!  Laat ons niet in de steek!!

Taakstraf geëist tegen illegale vogelhandelaar     

5-2-2021

Tegen een internationale illegale vogelhandelaar is een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden, met een proeftijd van drie jaar, geëist. De man handelde onder meer op de vogelmarkt in Zwolle met vogels uit het wild, die hij in landen buiten de Europese Unie zou laten vangen. 

Lees HIER het hele artikel

Jubilaris 60 jaar

Het bestuur feliciteert de heer Vuik met zijn 60 jarig lidmaatschap van de Vogelvrienden.

Namens de vereniging is er een mooi boeket verzonden en heeft onze voorzitter het bijbehorende speldje afgegeven.

Helaas is het door de huidige beperkingen niet mogelijk om hier met zijn allen bij stil te staan, maar hopelijk kunnen we dat later nog eens gezamenlijk vieren.

Zestig jaar is niet niks, en een mooie mijlpaal.


Wie kweekt wat

Voor onze leden en bezoekers willen we de mogelijkheid bieden om in contact te komen met andere kwekers om informatie uit te wisselen, vogels aan te schaffen of informatie te verkrijgen over de soorten die in onze vereniging worden gekweekt.

Wilt U ook op deze lijst staan, dan kunt u onderstaand formulier invullen, en wij plaatsen u op de pagina "Wie kweekt wat"

Uw mailadres zullen we, indien u toestemming geeft, vermelden als "MAIL". 

Klik HIER om het formulier in te vullen.

Nieuwsbrief verzonden

Begin januari 2021 hebben wij weer een nieuwsbrief verzonden. Heeft U hem niet ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar info@devogelvrienden.nl. Dan zorgen wij dat u hem alsnog ontvangt en in onze mailinglijst komt te staan.

Dodelijke vogelgriep slaat ook hard toe onder roofvogels

Weer een dodelijk virus dat ons land bereikt heeft. Dit keer een virus bij vogels. H5N8, oftewel de vogelgriep.

Lees HIER het artikel


Leen van der Graaf 60 jaar bondslid

 

Leen van der Graaf is al 60 jaar lid van de Nederlandse vogelbond. Daar hoort natuurlijk een speldje bij.

Kijk hier de onderstaande video welke is gemaakt van dit moment.

 


Nieuwe website         (28 oktober 2020)

De regelmatige bezoeker heeft het inmiddels al gezien:  Er is een nieuwe website gelanceerd. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de invulling hiervan, dus het kan zo zijn dat er nog dingen missen. We trachten de website vanaf heden ook doeltreffender te gaan gebruiken als communicatiemiddel naar onze leden toe. Zo kun je bij "downloads" bijvoorbeeld het ringenbestelformulier vinden, en een kweekkaart voor het kweekjaar 2021. Het inschrijfformulier voor nieuwe leden is geheel digitaal en geautomatiseerd. Uiteraard is de website voor leden en bezoekers dus we stellen suggesties en ideetjes op prijs. Stuurt u uw bijdrage of idee/suggestie naar info@devogelvrienden.nl en we gaan ermee aan de slag. U mag uw idee of suggestie ook sturen naar de webmaster via Whatsapp via het telefoonnummer 06-48891346. 

Openstelling clubgebouw  ( okt 2020 )

Door de maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd is het helaas voorlopig niet mogelijk om het clubgebouw op maandag open te stellen. Uiteraard is ook het bestuur teleurgesteld, maar helaas is het niet anders. Wij, en met U, hopen uiteraard dat de maatregelen zo snel mogelijk weer veilig versoepeld kunnen worden en er weer de mogelijkheid is om elkaar te treffen in ons mooie clubgebouw.

Maar tot dan: doe voorzichtig, hou je aan de richtlijnen en bovenal:  BLIJF GEZOND!